HELP! MIJN VROUW IS VERLIEFD OP EEN ANDER

verliefd op een ander

“Als mijn vrouw verliefd op een ander wordt, schop ik haar er op dezelfde dag nog uit! Als ze vreemd gaat dan is het meteen afgelopen en hoeft ze nooit meer terug te komen!”
Stoere uitspraken van mannen, maar de praktijk is vaak totaal anders. Het moment dat een man erachter komt dat zijn partner een affaire heeft, stort zijn wereld in. Hij is totaal niet voorbereid op de gevoelens en gedachten die hem dan overrompelen. Van alle stoere praat blijft weinig over.
Hierop volgt een bizarre rollercoaster van emoties en waar die heen gaat is vooralsnog onduidelijk. De ene dag wil je haar het liefst in elkaar timmeren en de andere dag voel je je gek genoeg verliefd en wil je alles doen om haar voor altijd bij je te houden. En je hoofd kan er geen gebak meer van maken.

Als jij in deze situatie zit, of hebt gezeten, dan leef ik echt met je mee. Een zwaardere en pijnlijkere periode is bijna niet denkbaar. De eerste dagen en weken zijn zo heftig dat je waarschijnlijk helemaal niet meer functioneert. Grote kans dat je je hebt ziek gemeld op je werk en dat je echt een periode nodig had om je weer enigszins als een normaal mens te gaan voelen.
In deze fase doe je vaak dingen die je anders nooit zou doen. Sommige mannen gaan ineens heel hard hun best doen thuis, worden van de schrik een tijdelijke superman die alles kan. Een ander probeert nu alles wat hij de afgelopen jaren in de relatie heeft laten liggen goed te maken. En weer een ander wordt zowaar romantisch en plant etentjes samen of een weekendje weg.

Tegelijkertijd zit je met een verwarde partner die nog steeds verliefd is. Misschien wil ze de affaire beëindigen of heeft ze dat al gedaan. Zij kan daardoor ook van slag zijn en verdrietig zijn. Te midden van deze storm dobbert het huwelijksbootje stuurloos over de golven.

Als mannen in deze toestand bij mij aankloppen, zitten ze vol adrenaline. Ze zijn meestal actiegericht en willen weten wat ze het beste kunnen doen om hun relatie te redden. Mijn focus als coach is in deze fase om uit de actiestand te komen. Om juist niet teveel actie te ondernemen en eerst in wat rustiger vaarwater te komen.

Hoe heftig het nu ook voelt, over een paar weken voel je je beter. Dan zijn je lijf en hoofd meer tot rust gekomen en zal je veel beter in staat zijn om richting te geven aan het proces waar jullie samen in zitten. Voor nu is het gezond om jezelf de ruimte te geven om het niet te weten, om boos en verdrietig te zijn, om alles te voelen wat er gebeurt in jezelf. Pas daarna gaan we aan de slag om het schip zo mogelijk te herstellen.

Daarom reik ik je een paar dingen aan die je kunnen helpen in deze stormachtige fase.
1. Praten met een goede vriend (en daarna nog een keer en nog een keer).
2. Een privéles (kick)boksen regelen en even afreageren.
3. Lange wandelingen in de natuur maken zonder je telefoon aan te hebben.
4. Alle verplichtingen schrappen en de tijd nemen voor wat er gebeurt.
5. Emoties de ruimte geven, tranen niet wegslikken.

Heel veel sterkte de komende periode!

Vind je het fijn om hier een keer met mij over te praten? Je weet me te vinden en anders kun je HIER een gesprek aanvragen.

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN