TOP 10 SMOESJES VAN DE MAN DIE NIET WIL VERANDEREN

smoesjes van de man

Als coach hoor ik ze nogal eens voorbij komen: SMOESJES. Een smoesje is een uitspraak, gedachte of overtuiging die je inzet om niet te hoeven veranderen. Smoesjes lijken onschuldig, maar kunnen je jarenlang in hun greep houden zodat je niet vooruit komt en vaak zelfs achteruit gaat in ontwikkeling.

Daarom heb ik ter lering en vermaak een top 10 smoesjes opgesteld. De top 10 smoesjes voor mannen die (nog) niet willen veranderen is in willekeurige volgorde. Ze komen allemaal uit de praktijk van coachgesprekken en ontwikkelingstrajecten van mannen.

  1. Ik voel mij te verantwoordelijk voor mijn werk om een andere baan te zoeken.
  2. Ik vind dat mijn partner ook moet veranderen voordat ik dat doe.
  3. Ja maar ik weet niet eens wat ik leuk vind.
  4. Het is nu te druk in mijn leven om met mijn ontwikkeling bezig te zijn.
  5. Als ik dat tegen mijn partner zeg, dan krijgen we de grootste ruzie.
  6. Ik ga anderen niet lastig vallen met mijn problemen.
  7. Ach, zo erg is het ook weer niet, het kan veel erger.
  8. Ik heb al zoveel geprobeerd en niks heeft geholpen.
  9. Als ik het niet zelf allemaal doe, gaat het mis met mijn bedrijf.
  10. Ik vind het te duur om zoveel in mezelf te investeren.

Het afrekenen met smoesjes is een belangrijke stap richting verandering in jouw leven. Soms lukt je dit alleen en is alleen deze blog al genoeg om je smoesjes aan de kant te gooien. Maar misschien vindt je het wel lastiger. Lukt het je niet om helder te krijgen hoe het dan wel zit en wat er moet gebeuren om tot blijvende verandering je jouw leven te komen. In dat geval kan een coach jou hier goed bij helpen.

Wil jij hulp van iemand die jouw smoesjes door heeft en je helpt ermee af te rekenen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ja het doet even pijn, maar je krijgt er veel voor terug. Die verandering in je leven waar je al zo lang naar verlangt. Maak HIER een vrijblijvende afspraak om te bespreken hoe dit eruit ziet en wat het jou kan opleveren.

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN