oplossingsgerichte coaching voor
mannen en vogelspinnen

Voor sommige mensen is mijn zolder iets uit hun ergste nachtmerries. Er staan namelijk tientallen vogelspinnen in terraria in een kast. Ja echte grote vogelspinnen, met harige poten, gifkaken en soms een heel slecht humeur. Er zijn mensen die voor geen goud die kamer in zouden lopen…

Toch wed ik dat er omstandigheden zijn waaronder ze het WEL zou durven. Wanneer er een echt reëel gevaar is zoals brand, zouden ze waarschijnlijk zonder al teveel twijfel die kamer instappen als de brandweer aan die kant zou staan om te evacueren.

Tijdens oplossingsgerichte coaching voor mannen gebruik ik dit principe om heel snel tot resultaten te komen. Wanneer je iets NIET lijkt te kunnen, zijn er vaak uitzonderingen waarin je het WEL kan.

Enkele voorbeelden: wanneer je moeite hebt om te ontspannen, kan je meestal wel situaties bedenken waarin dit wel lukt. Wanneer je meestal je mening niet durft te uiten, zijn er uitzonderingen waarin je dat wel durft. Als er veel strijd is in de opvoeding van je kinderen, zijn er toch ook momenten waarop het wel leuk gaat samen.

Door te focussen op wat jij al wel kan en onder welke omstandigheden, kun je in korte tijd vaak enorm veel bereiken. Je hoeft immers geen nieuw gedrag aan te leren, maar alleen te leren hoe je dit gedrag kunt inzetten in de desbetreffende situatie. Dit maakt dat een traject vaak maar 3 tot 6 sessies duurt. Het kan zelfs zo zijn dat je na 1 sessie al voldoende weet om zelf verder te kunnen.

Is oplossingsgerichte coaching voor mannen dan altijd de beste keuze? Nee, zeker niet. Er zijn situaties waarin het perfect passend is, maar lang niet altijd. Ik bied naast deze vorm van coaching daarom ook “reguliere” coachtrajecten.
Ben jij benieuwd of oplossingsgerichte coaching voor jouw vraag passend is? Hieronder vind je een paar vragen, als je die beantwoordt, krijg je van mij een persoonlijk advies over oplossingsgerichte coaching.