IK WIL MEER SEKS!

Je bent een man, rond de 40 jaar, en je seksleven is niet meer helemaal wat het geweest is. Het zal wel aan de kinderen, de drukte op het werk of de afnemende uiterlijke schoonheid van je partner liggen, maar er zit niet veel pit meer in. Je hebt zelf nog wel zin in seks, maar je partner staat er niet om te springen. Vaak moet je behoorlijk aandringen voordat het weer ‘mag’. Je hebt het idee dat je partner geremd is, zich niet over kan geven en dat er geen vuur meer in zit.

Elke poging die jij onderneemt om jullie seksleven op te krikken (pun intended) lijkt niks op te leveren. Je begint er gefrustreerd over te raken of overweegt de handdoek dan maar in de ring te gooien in welke vorm dan ook.


Als dit misschien wel een beetje over jou gaat, mag ik je dan een verhaal vertellen over een auto waar twee mensen in zitten?

Jouw seksleven kun je vergelijken met een auto. Jij en je partner zitten er samen in. In het begin van je relatie had je een mooie auto. Splinternieuw, of een frisse occasion. De auto startte zonder problemen op, zelfs met koude motor en hij bracht je overal soepel en vlot naartoe. De eerste jaren was er nooit wat aan de hand en de garage werd altijd voorbijgereden.

Na enkele jaren kwam er een kinderzitje in de auto. In die periode kwam er ook de eerste deuk in de auto doordat mama naar de kinderzitje zat te kijken terwijl ze probeerde in te parkeren. Nog een paar jaar later zitten er nog 1 of 2 kinderzitjes achterin en zijn er nog een paar deuken en krassen bij gekomen. Onderhoud wordt er nauwelijks gepleegd aan de auto, reparaties worden uitgesteld. Oranje en rode lampjes op het dashboard worden genegeerd en her en der beginnen er mankementen te ontstaan. De auto start moeizaam, vooral als het een beetje koud is en de radio doet het niet meer. De auto is ook niet bepaald veilig meer te noemen. De remblokjes lijken versleten en de banden zijn glad.

De snelheid lijkt er ook steeds meer uit te raken en jij als man in die auto vindt dat niet zo leuk. Jij zit nu steevast achter het stuur en je partner moet maar met jou mee. Om snel van A naar B te gaan druk je wat harder op het gas. Gek genoeg gaat de auto niet veel harder. De auto begint zelfs wat te schokken en je gaat langzamer! Je kijkt opzij en ziet de verschrikte blik op het gezicht van je partner. Zij heeft in haar linkerhand de handrem en trekt eraan. Niet keihard, maar net genoeg zodat de auto wat langzamer gaat. Zonder te vragen waarom ze dat doet, druk je nog wat harder op het gas, want jij wilt immers vooruit! Hoe harder jij op het gas drukt, hoe harder er aan de rem wordt getrokken. De auto schudt en kraakt.

Na een vermoeiend en onbevredigend ritje kom je aan op de plaats van bestemming. Jij gefrustreerd en je partner kramp van het remmen. Je kijkt haar verwijtend aan en zegt : “Door jou is het autorijden niet leuk meer! Als jij eens van die rem af zou blijven zou het een stuk beter gaan!”

Als je op dit punt bent aangekomen, kun je verschillende dingen doen. Je kunt de auto weg doen, of inruilen voor een andere auto. Je kunt ook gewoon doorrijden en wel zien wanneer je crasht.

Of je gaat je auto onderhouden. Je gaat naar de garage en zorgt dat de auto weer veilig wordt. Misschien ben je zelf heel handig en kun je alles zelf fixen. Als dat zo is, vraag ik me wel af waarom je het dan zover hebt laten komen. Als je zelf niet in staat bent om de hele auto te fixen, mag je wel een keer langskomen. Dan gaan we samen kijken wat er aan de auto moet gebeuren, zodat jij en je partner er straks weer veilig en prettig in kunnen rijden!

Toet, toet!

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN