5 KRACHTIGE TOOLS
 OM JE SNEL BETER TE VOELEN.

Coaching voor mannen
Als je leven flink op z’n kop staat momenteel, of als je het gevoel hebt dat het water je aan de lippen staat, dan is deze blog voor jou! Als coach maak ik mee dat mensen zo erg in de nood zitten, dat coaching in eerste instantie niet werkt. Er is dan wat anders nodig. Eerst moet dan de DRAAGLAST verkleind worden, voordat de DRAAGKRACHT kan worden vergroot.

In deze blog deel ik daarom 5 krachtige en eenvoudige manieren om jouw DRAAGLAST te verkleinen, zodat je minder stress ervaart en meer energie krijgt. Daarna kun je dan aan de slag met jezelf of je situatie voor een duurzaam resultaat op de lange termijn. Hier komen ze in willekeurige volgorde:

1. Creëer ruimte in je agenda

Pak je agenda erbij en schrap alles wat niet ECHT noodzakelijk is voor de komende 2 weken. Elke sociale verplichting, vergadering of klus. Probeer je de meest luie persoon voor te stellen die je kent. Bedenk wat hij/zij voor smoesjes zou verzinnen om onder die afspraken uit te komen en pas ze toe (indien nodig). Zie je structurele dingen in je agenda staan die je geen energie geven en waar je vanaf kunt, schrap ze!

2. Ga de natuur in

Misschien een hele simpele, maar wel zeer effectieve manier. Een uur wandelen in het bos verlaagt aantoonbaar je stresshormonen aanzienlijk. Je maakt meer gelukshormonen aan en je hoofd wordt een stuk helderder. Nog beter is een dagdeel in het bos vertoeven. Rugzakje mee, een appel en een flesje water, telefoon op vliegtuigstand, smartwatch thuis laten, lopen maar!

3. Begin je dag met een routine

Start je dag iets eerder dan normaal en neem de tijd om op dat rustige moment je dag te overzien. Wat staat je te doen, hoe ga je het aanpakken. Liefst maak je een eenvoudige planning, zodat je weet dat je alles voor elkaar gaat krijgen. Combineer dit met een moment van meditatie/gebed of simpel stilte en je dag zal effectiever en rustiger zijn waardoor je je veel lekkerder voelt.

4. Doe iets waar je van ontspant/geniet

Bedenk waar je van kunt genieten. Ook als je erg slecht in je vel zit kun je vast bedenken waar je van zou kunnen genieten. Gewoon een ‘Good Old Quick Fix’. Lekker uit eten, nieuwe schoenen kopen, een dagje naar de sauna. Het lost op de lange termijn niks op, maar helpt je om nu even uit de negatieve spiraal te breken. (Verdovende middelen(drugs/alcohol) vallen hier niet onder, dit verergert ook op korte termijn de situatie).

5. Ruim je omgeving op

Je bureau, je woonkamer en slaapkamer. Ruim die op en je zult merken dat er ruimte in je hoofd ontstaat. Gooi oude troep weg, ruim dingen op die in de weg staan en creëer een rustige, prettige omgeving voor jezelf. Het is verbazingwekkend hoeveel energie dit geeft. Voor de mannen kan het opruimen van de garage/werkplaats ook heel goed werken. Je focust je even lekker op het hier en nu en hebt meteen zichtbaar resultaat van je inspanningen. En onderweg vind je ook nog een paar dingen terug die je al een tijd kwijt was. Win-win-win!

Succes met deze 5 tools. Pik eruit wat je aanspreekt en laat de rest vooral liggen. Hopelijk helpt het je om uit het dal te komen, zodat er ruimte ontstaat om met een meer duurzame oplossing bezig te gaan. Wil je dit wel gaan doen maar heb je een zetje (of schop onder je hol) nodig om het te gaan doen, ook daar kan ik je mee helpen. In een gesprek van 1,5 uur maak ik met jou samen een passend plan wat je meteen kunt uitvoeren. Stuur me NU een bericht en we plannen het in.

Wil je een lange termijn oplossing en ben je klaar om daarmee aan de slag te gaan? Klik dan HIER en stuur me een bericht. 

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN