COACHTRAJECT
effectief omgaan met conflicten

Conflicten kunnen heel nuttig zijn, maar hoe pak je dat nu effectief aan? Misschien ben je geneigd om conflicten uit de weg te gaan of er juist met gestrekt been in te gaan. In beide gevallen zullen de resultaten niet al te best zijn en je relaties worden er niet beter van.

In dit coachtraject leer je hoe jij op een effectieve manier kunt omgaan met conflicten zodat je weer innerlijke rust ervaart en je relaties versterkt.

  • Traject van 5 sessies met duidelijk begin en eind

  • Een nieuwe mindset over conflicten

  • Niet langer vermijden of strijden

  • Een effectieve manier van omgaan met conflicten leren

  • Herstel van rust en relaties!

SESSIE 1: SCHERPSTELLEN EN EEN FOTO MAKEN

Tijdens de eerste sessie maken we kennis en ontdekken we samen wat jouw overtuigingen zijn als het gaat om conflicten. Je leert wat effectievere gedachten zijn over conflicten en leggen hiermee de basis voor het verdere traject.

Jouw overtuigingen over conflicten komen vaak voort uit je kindertijd, maar ook uit ervaringen op het werk of binnen relaties in je leven. Vaak worden deze overtuigingen versterkt door de negatieve gevolgen van deze overtuigingen en die cirkel gaan we doorbreken! Om iets nieuws te kunnen ontwikkelen in je leven, moet je eerst iets ouds weg doen. Dat is wat we gaan doen bij het begin van dit coachtraject.

SESSIE 2: ACHTERUIT EN VOORUIT KIJKEN

Tijdens onze tweede sessie leer je wat een effectieve houding is om een conflict mee aan te gaan. Hoe stel je je op in het gesprek? Je ontdekt dat een andere houding ook een heel ander gesprek geeft.

Je ontdekt hoe je luisteren kunt inzetten om ruimte te creëren in het gesprek en de spanning uit het conflict haalt. Ook je fysieke houding doet er toe. Zit je erbij als een strijder, of als iemand die open staat voor de ander?

 

SESSIE 3: BELANGEN EN WAARDEN IN BALANS

Tijdens onze derde sessie, ontdek je wat voor jou en je gesprekspartner een geschikt moment is om het conflict aan te gaan. Niet ieder moment is even effectief en vaak kiezen we een verkeerd moment als we er niet goed over nadenken.

Ook sta je erbij stil wat een goede omgeving is. Iedereen zal begrijpen dat je geen conflict over je relatie aangaat tijdens een verjaardag waar iedereen bij zit. Maar misschien is het ook wel wat subtieler dan dat en kun je ervoor zorgen dat de omgeving veilig en prettig is om een goed gesprek te voeren.


SESSIE 4: EEN PASSEND PLAN

Ook sta je erbij stil wat een goede omgeving is. Iedereen zal begrijpen dat je geen conflict over je relatie aangaat tijdens een verjaardag waar iedereen bij zit. Maar misschien is het ook wel wat subtieler dan dat en kun je ervoor zorgen dat de omgeving veilig en prettig is om een goed gesprek te voeren.

Vervolgens is het belangrijk om de relatie te checken. Zit het goed tussen ons? Welk gevoel houdt je over aan het gesprek? Gaan we goed uit elkaar zo? Dit is belangrijk om bij een volgend conflict met een schone lei te kunnen beginnen.

SESSIE 5:EVALUEREN EN LOSLATEN

Na 3 maanden spreken we elkaar weer. Even een check-up. Is het gelukt om effectief te blijven in het omgaan met conflicten? Heb je vastgehouden wat je hebt geleerd?

Ook analyseren we samen de conflictsituaties die zich hebben voorgedaan en sturen nog bij waar nodig. Na deze sessie ben je zelf in staat om blijvend effectief met conflicten om te gaan!

 

Praktische informatie:

  • 5 sessies van 1,5 uur, wandelend in de natuur.
  • Elke 14 dagen een sessie, laatste sessie na 3 maanden.
  • Elke sessie ruimte voor de praktijk en meteen aan de slag met dat wat je hebt geleerd.
  • Investering: privé €750 incl. btw, zakelijk €750 excl. btw.

Aan de slag:

Wil jij effectief leren omgaan met conflicten? Wil je weer rust ervaren en je relaties versterken? Meld je dan METEEN aan. Of heb je nog vragen voordat je besluit of je deze stap gaat zetten? Neem gerust CONTACT op voor meer informatie, of plan een gratis adviesgesprek in.