DE ONZICHTBARE MAN

de onzichtbare man

Er is een type man die bijna niet opvalt. Deze man staat zelden op de voorgrond, geeft niet snel zijn mening en eist zelden of nooit iets voor zichzelf op. Deze man doet zonder klagen zijn werk en knokt daarin niet voor promotie. Bij sociale gelegenheden voelt hij zich wat ongemakkelijk en staat liever aan de kant.
In zijn gezin regelt hij liever de praktische zaken en zijn vrouw is vaak de spreekbuis en bestuurt het gezin. Dit is het type man waarvan je de naam steeds weer vergeet, of je merkt niet dat hij afwezig is. Hij lijkt kleurloos en grijs. Onopvallend, onzichtbaar. Maar van binnen….

Van binnen gebeurt er bij de onzichtbare man wel een heleboel. Een hele interne wereld van gevoelens, gedachten, dromen, angsten. Hij wil helemaal niet in deze rol zitten, maar komt er niet uit. In zijn fantasie doet hij het allemaal anders. Is hij sociaal, komt hij voor zichzelf op en is hij niet bang en onzeker. In zijn fantasie krijgt hij waardering en bewondering van de mensen om hem heen. Totaal anders dan zijn dagelijks leven. De kloof tussen deze interne wereld en de realiteit is zo groot, dat hij geen stap durft te zetten in die richting, bang dat hij in die kloof dondert.

Als de onzichtbare man in de spiegel kijkt schrikt hij. Is dit mijn leven? Is dit wie ik ben geworden? Is dit alles? Moet ik de rest van mijn leven zo doormodderen? Snel kijkt hij weer weg. Niet aan denken, wegstoppen. Harder werken, de agenda vol en druk bezig zijn, dat is zijn overlevingsstrategie. Hoe kan je hier uit komen?

In feite is elke onzichtbare man bang voor dezelfde dingen. Afwijzing, eenzaamheid en het verliezen van hun relaties. Als kind heb je al geleerd dat je maar beter je mond kan houden, want anders wordt je afgewezen. Jouw gevoelens, mening en wensen werden niet gewaardeerd en gerespecteerd. Het deed teveel pijn om dit keer op keer te ervaren, dus besloot je jouw gevoelens, mening en wensen voor jezelf te gaan houden en je daarmee af te sluiten. Hier begon de kloof tussen jouw binnenwereld en buitenwereld.

Nu je volwassen bent gebruik je nog steeds dezelfde strategie. Maar de korte termijnwinst (geen directe afwijzing ervaren) weegt niet langer op tegen de lange termijn verliezen. Juist waar je zo bang voor was en bent; afwijzing, eenzaamheid en het verliezen van relaties, is wat je ervaart in je contact met anderen. En de kans is groot dat jouw relatie/huwelijk, dit ook niet overleeft.

Als jij jezelf herkent als onzichtbare man, laat me je dan bemoedigen. Je bent niet de enige die in deze patstelling zit. En er zijn ook een heleboel mannen die ooit in deze positie zaten, maar er uit zijn gekomen. Het is een cirkel die je kunt doorbreken. Je kan vrij komen uit dit vermoeiende patroon en meer gaan leven op een manier waar je blij van wordt. Zonder kloof tussen jouw binnenwereld en je realiteit.

Het zal geen eenvoudige weg zijn en je zult jezelf keer op keer moeten overwinnen, maar de beloning is dan wel zeer de moeite waard. Je zult niet langer onzichtbaar zijn. Je leeft niet voortdurend met spijt over dingen die je had willen doen en zeggen. Je relaties verbeteren en je kunt weer tevreden in de spiegel kijken.

Wat je te doen hebt is gaan begrijpen wat er gebeurt. Wat heeft ervoor gezorgd dat jij deze overlevingsstrategie hebt ontwikkeld? Wat is daarvan het effect op je leven nu? Welke concrete dingen zou je moeten doen of juist laten? Zodra je dit voor jezelf op een rijtje hebt, ben je niet langer overgeleverd aan de mechanismen van jouw patroon, maar kun je keuzes maken.
Je kunt gaan kiezen om dingen anders te doen in het volle besef waar je mee bezig bent. Je gaat stap voor stap ontdekken dat het doorbreken van jouw patroon je geen afwijzing, eenzaamheid of verlies van relaties oplevert. Door zichtbaar te worden, krijg je juist waardering, verbondenheid en mooie relaties!

Wil je hiermee aan de slag, maar liever niet alleen? Ik help je graag om op weg te gaan en geef je daarin de ondersteuning die je nodig hebt. Wil je dit? Maak dan HIER een afspraak met me.

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN