coaching als het stormt in je leven

Het kan vreselijk stormen in je leven. Als alles tegelijk mis gaat en zekerheden weg vallen. Als je baan, je relatie en je gezondheid te lijden hebben. Als je hoofd een brei van onrustige gedachten wordt met meer vragen dan antwoorden. Als je niet meer weet waar je het voor doet en of je het wel goed doet. Dan stormt het en kan het voelen alsof je wordt weggeblazen. Hoe blijf je overeind in deze storm?

Bij veel van de mannen die bij mij komen waait het flink of stormt het zelfs in hun leven. Relaties die op knappen staan, verslavingen die de overhand dreigen te nemen, werk wat op losse schroeven staat of een voortdurende strijd in huis. Het komt allemaal voorbij.

Wat al deze mannen gemeen hebben is dat ze door de opeenstapeling van problemen het overzicht kwijt zijn. De focus is weg en dit vergroot de onrust. Ze knokken om hun hoofd boven water te houden, maar dit knokken zorgt juist dat hun energie verspilt wordt en de storm alleen maar in kracht toeneemt.

Hoe moeilijk is het voor een man om in die storm om hulp te roepen? Liever strijdend ten onder, dan je kwetsbaarheid tonen. Liever met man en muis vergaan, dan accepteren dat je het even niet zelf kunt. Hulp vragen komt bij veel mannen zelfs niet op, nooit geleerd, nooit gedaan.

Hoe stoer is het als je als man wel om hulp durft te vragen. Ik complimenteer de mannen die naar me toe komen altijd met deze stap. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om een uitgestoken hand te pakken. Hoe vanzelfsprekend de weg lijkt van het zelf en vaak in eenzaamheid strijden. Ook nu nog vind ik het soms moeilijk om in te zien dat de grenzen van mijn eigen kunnen bereikt zijn. Juist daarom ben ik dit werk gaan doen, omdat ik de drempel wil verlagen voor mannen om hulp te zoeken.

En hoe ziet dat er dan uit? In een (gratis) adviesgesprek via het scherm neem ik samen met jou de situatie door. Ik help je meteen al door te ordenen en samen te vatten wat er allemaal gaande is. Ik help je vast te stellen waar je naartoe wilt en welke eerste stappen jij kunt zetten om daar te komen. Ook doe ik je een voorstel over wat ik voor jou kan betekenen als coach in jouw situatie. Je hebt zo binnen een uur al meteen wat meer houvast en een concreet aanbod voor hulp.

En als jij ja zegt op dat aanbod gaan we samen op pad. De natuur in, waar je loskomt van je dagelijkse praktijk en de storm even wat verder weg lijkt. Daar gaan we al lopend, stap voor stap, jouw uitdaging ontrafelen. Vanuit nieuw overzicht en perspectief ga je gezonde keuzes maken die je helpen om deze storm te doorstaan en weer in rustiger vaarwater te komen.

Ervaar jij nu een onstuimige wind of zelfs storm in je leven, dan nodig ik jou op dit moment uit om contact met me op te nemen. Stuur me een bericht, mail me, app me of bel me op. Ik sta voor je klaar om je bij te staan in de storm!

HARM OOSTERHUIS – COACH VOOR MANNEN