afvallen, 3 kilo per week! klik hier
voor supersnel resultaat!

Afvallen, de kans is groot dat jij er de afgelopen dagen aan hebt gedacht. De coronakilo’s en kerstkilo’s zitten eraan en afvallen is de enige manier om die er weer af te krijgen. Als de sportscholen open waren zou het er nu stampvol zijn! Hordes mensen die maar één ding willen; afvallen! En snel! 3 kilo per week!

Maar helaas gaat dat natuurlijk helemaal niet snel. En daarom wordt het halverwege januari alweer rustiger in de sportschool. Vanaf maart is het weer alsof er nooit iets veranderd is! Hoe kan het nou dat zoveel mensen willen afvallen en er flink voor willen betalen, maar het niet voor elkaar krijgen? Waarom klikte jij op de link “afvallen, 3 kilo per week?

Quick Fix

Afvallen kan niet door een “quick fix”, de snelle oplossing. Hoeveel Telsell reclames je ook kijkt, er zal nooit een apparaat voorbij komen dat jou met weinig moeite verandert in een fotomodel. De kracht van dit soort reclame is de belofte van een makkelijke oplossing voor een moeilijk probleem. Afvallen, 3 kilo per week!

Hoe komt het dat we hier massaal instinken? Dit komt door
cognitieve dissonantie. Twee of meer gedachten die niet met elkaar te verenigen zijn en daarom zoekt ons brein een irrationele uitweg.

  1. Ik wil graag afvallen.
  2. Voor afvallen moet je hard en langdurig werken en ongezond (lekker) eten laten liggen.

Diep van binnen weet iedereen die wil afvallen wel dat dit behoorlijke inspanning vraagt voor de lange termijn. Maar wie heeft daar zin in?

Daarom staat jouw brein open voor optie 3: irrationele oplossingen. In dit geval de quick fix. Jouw probleem oplossen zónder moeite! Niet rationeel, maar o zo aantrekkelijk.


Helaas levert deze route niks op. Het resultaat is alleen maar een desillusie en een gevoel van falen.

Afvallen is maar een voorbeeld. Het staat symbool voor slechte gewoontes waar je maar niet mee kan breken. Of goede gewoontes die je maar niet kunt volhouden of waar je niet eens aan begint.

Jaren aanmodderen en geen stap vooruit komen. Hopen dat het vanzelf over gaat, dat iets of iemand anders jouw probleem of uitdaging oplost. Stop ermee! Het heeft geen zin en je blijft hangen in dingen die je helemaal niet wilt!

Hoe dan wel?

Om moeilijke, maar belangrijke doelen te bereiken moet je een plan maken. Niet in je hoofd maar zwart op wit.

Kort gezegd: omschrijf eerst
WAAROM, omschrijf je doel, maak een plan, houd je aan dat plan. Maak het SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden).

En als je weet dat je het niet alleen kan, geef dan niet op. Hulp vragen kan moeilijk zijn en kan aanvoelen als falen. Dit gevoel zal echter totaal verdwijnen als jij je doelen gaat behalen. Als jij gaat gaat stoppen met iets waar je al jaren van baalt, of eindelijk realiseert waar je al heel lang van droomt!

Als coach help ik jou om een plan te maken, je doel en richting te bepalen. Ook help ik je in te zien waar jouw uitdagingen liggen en hoe je jouw kracht kan gebruiken om je plan te laten slagen. Dus wil jij écht iets veranderen? Neem dan meteen contact op! Je kan het!