4 redenen waarom je niet door mij
gecoacht wilt worden

Soms maakt het me onzeker dat er zo ontzettend veel coaches rondlopen in Nederland. Zeker toen ik ruim een half jaar geleden nog twijfelde of ik een coachpraktijk moest beginnen. Wie zit er te wachten op mij? Wat maakt mij, Harm Oosterhuis, als coach van toegevoegde waarde?

En voor jou als man kan het ook lastig zijn om de coach te vinden die bij je past. Waar je het vertrouwen in hebt dat hij/zij je echt verder gaat helpen. Die je tijd, geld en energie waard gaat zijn. Je wilt niet de verkeerde keuze maken en teleurgesteld raken. Omdat ik je graag die teleurstelling bespaar, geef ik je 4 redenen om niet voor mij te kiezen. Je kunt niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb.

1. Bij mij moet je het zware werk zelf doen.

Misschien verwacht je van een coach, dat hij/zij jou bij de hand neemt en stap voor stap naar jouw doel brengt. Dat je dagelijks appjes krijgt en als je er niet uit komt dat hij snel ingrijpt. Dat hij keihard werkt zodat jij je doel behaalt. Helaas, zo’n coach ben ik niet.

Ik help je om je doel helder te krijgen en welke stappen je kunt nemen om daar te komen. Maar ik laat je zelf het werk doen. Het is jouw doel, jouw proces en ook jouw prestatie als je dat doel bereikt! Als je een comfortabel coachtraject zoekt waarbij alles voor je gedaan wordt moet ik je dus teleurstellen.

2. Bij mij werken maskers en muurtjes niet zo goed.

Als je veilig achter je masker en muurtjes wilt blijven zitten, waarschuw ik je alvast. Een van mijn kwaliteiten is het aanvoelen van (on)echtheid. Als je je ware gevoelens liever niet laat zien, of je diepste redenen graag verborgen wilt houden, dan kun je mijn deur beter voorbijgaan. Als je tegen me zegt dat je boos bent, kan het zijn dat ik het verdriet er achter zie. Of als je je had voorgenomen dat ene verhaal niet te vertellen, kan het zijn dat je het er zomaar uit gooit bij mij. Dat kan best eng zijn.

3. Ik leg de vinger op de zere plek en zeg niet wat je graag wilt horen.

Als ik voorbij je muurtje of masker kijk, benoem ik dit ook. Ik help je niet als ik de pijn verzacht of moeilijke vragen ontwijk. Ik help je juist door deze dingen bespreekbaar te maken. Zo kun jij ze onder ogen zien. De zere plek wordt daarmee voelbaar en je ontkomt er niet aan om dit serieus te gaan nemen. Als je dit liever niet wilt kun je misschien beter op zoek naar een coach die je voorzichtiger aanpakt.

4. Je zult echt moeten veranderen.

Ik geloof in resultaten, in doen, in veranderen, in proberen, vallen en weer opstaan. Het omzetten van de coachmomenten naar verandering in de praktijk is iets waar ik sterk op inzet. Dit betekent dat je echt aan de bak moet, uit je comfortzone moet stappen en gaat veranderen. Wil je vooral even je hart luchten en bijpraten, maar niet echt veranderen, dan ben ik niet de coach voor jou.

Voor wie dan wel?

Ik ben een coach voor mannen die toe zijn aan verandering. Die echt aan de bak willen om hun doel te bereiken en bereid zijn zelf de verantwoordelijkheid daarvoor te gaan pakken. Voor wie het aandurven dat er iemand over hun muurtje kijkt en voorbij het masker ziet. Die de vinger op de zere plek willen leggen. Mannen die echt verandering willen zien en bereid zijn om uit hun comfortzone te stappen om dat te bereiken. Ben jij een van die mannen, zet dan nu de eerste stap en plan hier een gratis adviesgesprek of vul het contactformulier in.