4 redenen waarom ik alleen mannen
coach

“Waarom coach jij alleen mannen? Doe je dit ook voor vrouwen? Kun je voor mij een uitzondering maken?” Ik krijg deze vragen met enige regelmaat en het antwoord is altijd nee. Waarom doe ik dat? De vrouw die me de vraag stelt zal ongetwijfeld een hele mooie coachvraag hebben en wellicht zou ik haar goed kunnen helpen. Ook is het als ondernemer verleidelijk om elke klant die wil betalen enthousiast binnen te halen. Toch heb ik 4 redenen om dit niet te doen.

Reden 1: Ik ben geen Zwitsers zakmes.

Als ik iedereen probeer aan te spreken, spreek ik niemand aan. Ik doe liever 1 ding heel goed, dan allerlei dingen wel redelijk! Als ik niet oppas ben ik met van alles bezig, wat steeds minder met coaching voor mannen te maken heeft. Van de week vroeg iemand me of ik ook kinderfeestjes organiseer. Ik zei dat ik het voor 1000 euro zou doen, maar zelfs dan doe ik het niet. Schoenmaker blijf bij je leest! In mijn geval betekent dit dat ik mannen coach.

Reden 2: Een man heeft andere mannen nodig om te groeien.

Mannen hebben andere mannen nodig. De (h)erkenning voor jouw uitdagingen en problemen als man, vind je bij een andere man. Vooral mannen die moeite hebben zich te uiten of hun emoties te tonen vinden het vaak prettiger om dit bij een man te doen dan bij een vrouw. Ook heb ik als man meer een voorbeeldfunctie voor andere mannen dan voor vrouwen. Wanneer ik een deel van mijn tijd vrouwen coach, kan ik die tijd niet meer besteden aan die man waarvoor ik dit werk ooit ben begonnen.

Reden 3: Ik ben niet van steen.

Het delen van emoties en diepe zielenroerselen is een kwetsbaar en intiem gebeuren. Daarbij is veiligheid en discretie van oneindig groot belang. Wanneer ik een vrouw zou coachen, kan dit in het gedrang komen. Alhoewel ik niet open sta voor het ontwikkelen van romantische gevoelens, is dit niet helemaal uitgesloten. Ik zou het heel vervelend vinden als dat soort gevoelens van mijn kant de veiligheid en het proces zouden verstoren. Doordat ik alleen mannen coach, weet ik dat van mijn kant dit soort gevoelens geen rol zullen spelen en ik de veiligheid waarborg.

Reden 4: Ik volg mijn droom en passie.

Veruit de belangrijkste reden is dat ik een droom heb voor mannen. Een droom dat we met elkaar gaan groeien en meer in verbinding komen met ons gevoel. Meer in balans komen en beter voor onszelf gaan zorgen. Dat we als mannen onze rol gaan herpakken en een steunpilaar zullen zijn voor de maatschappij, onze partner, kinderen en omgeving. Dat we elkaar en onze kinderen leren dat we bij problemen niet naar binnen keren en onszelf zo geweld aan doen, maar juist gaan delen en zo vrij komen van belemmeringen, pijn en onrust. En om die droom waar te maken moet ik mij focussen, en maakt alles bij elkaar dat ik alleen mannen coach.

Ben jij een van die mannen die graag eens met iemand zou praten, maar twijfel je nog? Ik begrijp je vrees en onzekerheid. Is dit wel wat voor mij? Gaat dit me wel wat opleveren? Is die Harm wel de juiste persoon voor mij? Daarom maak ik graag vrijblijvend kennis met je zodat je een antwoord kunt krijgen op die vragen, zonder dat je meteen geld kwijt bent of aan iets vast zit. Maak HIER een afspraak of vul het CONTACTFORMULIER in. Tot snel!

Harm Oosterhuis – Coach voor Mannen